Specialistutbildning för sjuksköterskor

Vi erbjuder specialistutbildning för sjuksköterskor inom psykiatrins heldygnsvård (SUS-utbildning).

Vidareutbilda dig på arbetstid

Går du SUS-utbildningen har du en utbildningstjänst på tre år. Utbildningen är uppdelad i teoriblock, arbetsgivartid och hospitering/verksamhetsintegrerat lärande (VIL). Den teoretiska delen gör du på Röda Korsets Högskola.

Du har alltså kvar din nuvarande tjänst och får full lön under tiden du går utbildningen.

Nya erfarenheter

I specialistutbildningen ingår en utökning av VIL med ytterligare 10 veckor 5+5 veckor verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och 5+5 veckor hospitering.

Det vill säga att din VFU är på totalt 15 veckor för att ge dig möjlighet att bredda dina kunskaper inom andra verksamheter inom psykiatrin.

Så här tycker de som deltagit i kursen

Flera av de nuvarande kursdeltagarna är överens om att de genom SUS utbildningen har fått en ökad förståelse för patienterna. Men också om vad som skiljer en sjuksköterska från en specialistsjuksköterska.

– Jag blev förvånad över hur pass mycket djupare kunskap jag har fått och att jag kan använda den kunskapen i det dagliga arbetet, säger Catrine från Beroendecentrum Stockholm, som hör till dem som avslutade första kursen hösten 2015.

Intresserad?

Specialistutbildningen för sjuksköterskor är tillgänglig för dig som arbetar som sjuksköterska i heldygnsvården hos våra psykiatriska verksamheter. Naturligtvis är du välkommen att börja jobba hos oss om du vill gå utbildningen.

SUS hos Psykiatri Nordväst

Är du intresserad och vill veta mer om jobb och SUS hos Psykiatri Nordväst, kontakta: Vida Sabet, HR-konsult vida.sabet@regionstockholm.se