Vård hos oss

Om du är i behov av psykiatrisk hjälp kan du vända dig till din husläkare eller vårdcentral. Personalen på vårdcentralen kan hjälpa dig vidare till en psykiatrisk mottagning om det behövs. Om en läkare bedömer att du behöver specialistpsykiatrisk vård kan du få en remiss till vår klinik. Du kan även göra en egenanmälan.


1177 

1177 ger allmän sjukvårdsinformation och råd dygnet runt. Du når dem via www.1177.se eller på telefonnummer 1177.

Egenanmälan

Om du vill söka vård hos oss kan du göra en egenanmälan. Egenanmälan är öppen måndag-fredag 13–15 och sker via vår Mobila akutenhet, MAK.
Om du redan är patient på vår klinik vill vi att du kontaktar din behandlare.

En egenanmälan leder till att du får en tid till ett första bedömningssamtal eller att vi hänvisar dig till en annan vårdgivare.
När du gör en egenanmälan är det viktigt att du har avsatt tid för att göra en kortare intervju om ditt mående. Om du är anhörig och vill göra en egenanmälan åt någon annan, behöver den personen finnas tillgänglig bredvid för att ge muntligt samtycke.

Akutmottagning/Jourmottagning

Behöver du akut psykiatrisk hjälp är du välkommen att kontakta Mobila akutenheten Karolinska (MAK). MAK har öppet alla dagar 8–22. 
Sena kvällar och nätter hänvisar vi till Psykiatriska akutmottagningen vid S:t Görans sjukhus.

Vård inom Psykiatri Nordväst

Här finns kontaktuppgifter till vår öppen- och heldygnsvård

NHV för vuxna med självskadebeteende

Socialstyrelsen har beslutat om att Region Stockholm får uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för svårbehandlat självskadebeteende och Psykiatri Nordväst ansvarar för att starta upp och driva vården för vuxna. 
Mer om NHV på Psykiatri Nordväst


Du som är under 18 år är välkommen att kontakta BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Vårt geografiska ansvarsområde

Psykiatri Nordväst finns främst till för dig som bor inom dessa kommuner och stadsdelar:

Sigtuna
Sollentuna
Upplands-Väsby
Solna
Sundbyberg