Om oss

Psykiatri Nordväst erbjuder psykiatrisk specialistvård för dig som är över 18 år och folkbokförd i Stockholms län. 

Vår vision

Vår vision är densamma som för hela SLSO dvs "Rätt vård när och där du behöver".

Vårt uppdrag 

Psykiatri Nordväst arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Vi erbjuder psykiatrisk specialistvård i både öppen- och heldygnsvård.

Vi riktar oss till alla personer 18 år och äldre, folkbokförda i Stockholms län. För patientens bästa tillämpar vi en flexibel åldersgräns (16-20 år) och samarbetar med barn- och ungdomspsykiatrin och Maria Ungdom.

Vården ges enligt gällande besöks- och vårdgarantier samt är kunskapsbaserad, säker och effektiv. Vi erbjuder psykiatriska insatser i form av rådgivning, bedömning, utredning, diagnostik, behandling, rehabilitering och förskrivning av hjälpmedel samt uppföljning.

Psykiatri Nordväst har ett uppdrag gällande psykiatrisk tvångsvård (vård enligt LPT) för patienter i kommunerna inom nordöstra länsdelen. Vi har även avtal med TioHundra AB där vi svarar för att tillgodose behovet av specialiserad allmänpsykiatrisk slutenvård för befolkningen (18 år och äldre) i Norrtälje.

Vår verksamhet

På Psykiatri Nordväst arbetar cirka 550 personer. De är fördelade på tre allmänpsykiatriska öppenvårdsmottagningar, två psykosmottagningar, fyra specialiserade mottagningar/enheter och åtta vårdavdelningar.

Våra avdelningar är lokaliserade till Danderyds sjukhus och S:t Görans sjukhus. På Karolinska sjukhuset i Solna finns fem av våra mottagningar/enheter inklusive vår akutenhet.