Om oss

Psykiatri Nordväst erbjuder psykiatrisk specialistvård för dig som är över 18 år och folkbokförd i Stockholms län. 

Vår vision

Vår vision är densamma som för hela SLSO dvs "Rätt vård när och där du behöver".

Vårt uppdrag 

Psykiatri Nordväst arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Vi erbjuder psykiatrisk specialistvård i både öppen- och heldygnsvård.

Vi riktar oss till alla personer 18 år och äldre, folkbokförda i Stockholms län. För patientens bästa tillämpar vi en flexibel åldersgräns (16-20 år) och samarbetar med barn- och ungdomspsykiatrin och Maria Ungdom.

Vården ges enligt gällande besöks- och vårdgarantier samt är kunskapsbaserad, säker och effektiv. Psykiatriska insatser erbjuds i form av rådgivning, bedömning, utredning, diagnostik, behandling, rehabilitering och förskrivning av hjälpmedel samt uppföljning.

Vi har också uppdrag gällande psykiatrisk tvångsvård (vård enligt LPT) för patienter i kommunerna inom nordöstra länsdelen. Psykiatri Nordväst har även avtal med TioHundra AB där Psykiatri Nordväst svarar för att tillgodose behovet av specialiserad allmänpsykiatrisk slutenvård för befolkningen (18 år och äldre) i Norrtälje.

Vår verksamhet

På Psykiatri Nordväst arbetar cirka 550 personer. De är fördelade på tre allmänpsykiatriska öppenvårdsmottagningar, två psykosmottagningar, fyra specialiserade mottagningar/enheter och åtta vårdavdelningar.

Våra avdelningar är lokaliserade till Danderyds sjukhus och S:t Görans sjukhus. På Karolinska sjukhuset i Solna finns fyra av våra specialiserade mottagningar/enheter samt vår akutenhet.