Sollentuna psykiatriska mottagning

Vi erbjuder psykiatrisk vård i form av specialistpsykiatrisk bedömning, utredning, diagnostik och behandling samt konsultation och samverkan med andra huvudmän och vårdgrannar.

Så söker du hit

Du kan söka till oss genom att själv ringa till mottagningen eller be din läkare på vårdcentralen att skriva en remiss. Om remissen accepteras kommer du erbjudas en tid för ett första besök inom 30 dagar. Du behöver vara över 18 år. Ha alltid ha din legitimation med dig när du besöker oss.

Egenanmälan

När du gör en egenanmälan är det viktigt att du sitter själv och har avsatt tid för att göra en kortare intervju om ditt mående. Om du är en anhörig som vill göra egenanmälan åt någon annan behöver personen i fråga finnas tillgänglig bredvid för att ge muntligt samtycke. Egenanmälan sker via vår Mobila Akutenhet, MAK.

Behandling

Hos oss får du träffa kunnig personal, enskilt eller i någon form av gruppterapi. Vi arbetar i två allmänpsykiatriska och ett neuropsykiatriskt team. I teamen ingår psykiater, psykologer, sjuksköterskor och undersköterska/skötare. Behandlingen kan bestå av:

  • Krisplansbaserade samtal
  • Psykologisk behandling, primärt i gruppformat utifrån evidensbaserade metoder.
  • Läkemedelsbehandling

Vi utför också utredningar av olika slag. Vi har ett gott samarbete med heldygnsvården, Försäkringskassan och andra myndigheter som är viktiga i din behandling.

Boka tid för blodtryckskontroll via appen Alltid Öppet

Är du patient på mottagningen, har ADHD/ADD och står på centralstimulerande läkemedel? Då kan du, före receptförnyelse, boka tid för blodtryckskontroll, via appen Alltid Öppet. I appen loggar du in med BankID, väljer Sollentuna och klickar på den tid du önskar. Vi har tider på helgfria torsdagar 8.15-11.30. Välkommen.