Akut hjälp

Mobila akutenheten Karolinska (MAK) är en jourmottagning för dig som är 18 år eller äldre och som behöver akut psykiatrisk hjälp.

Mobila akutenheten Karolinska

Mobila akutenheten Karolinska (MAK) har öppet alla dagar 8-22. Under kontorstid kan vi ta emot bokade besök, i övrigt erbjuder vi information, stöd och rådgivning via telefon. Om du bedöms behöva omedelbar hjälp så har vi möjlighet att boka en läkare eller specialistsjuksköterska för ett vårdbesök i ditt hem. Även du som inte tidigare haft kontakt med psykiatrin, eller du som är närstående, är välkommen att ringa.

Vi som jobbar här är specialistläkare inom psykiatri och omvårdnadspersonal med stor erfarenhet av akutpsykiatri. Vi är till för dig som är 18 år eller äldre och som behöver akut psykiatrisk hjälp.

Psykiatrisk Akutmottagning

Sena kvällar och nätter hänvisar vi till Psykiatriska akutmottagningen på S:t Görans sjukhus.
Psykiatriska akutmottagningen tar emot patienter med akuta och allvarliga psykiatriska tillstånd alla dagar, dygnet runt. Du som söker vård ska vara över 18 år. Psykiatriska akutmottagningen finns på S:t Görans sjukhusområde, Vårdvägen 5, Stockholm. Hitta hit (karta)

Om du inte behöver akut hjälp

Har du psykiska problem, men inte behöver akut hjälp, ska du i första hand kontakta din vårdcentral. Du är också välkommen att söka till en allmänpsykiatrisk mottagning, se Öppenvård

Vårt geografiska ansvarsområde

Psykiatri Nordväst finns främst till för dig som bor inom dessa kommuner och stadsdelar:

Sigtuna
Sollentuna
Upplands-Väsby
Solna
Sundbyberg