Träning på mottagningen

Du som har en pågående kontakt på Väsby 1 eller 2 är välkommen till vår mottagning i Upplands Väsby för att träna. Det spelar ingen roll om du är helt ovan eller om du är en elitmotionär - alla är välkomna!

Vi erbjuder gymträning med ledare och mindfulness i grupp. Du får också rådgivning om träning och hälsosamma levnadsvanor i samband med aktiviteterna. Grupperna leds av hälsopedagoger och personal på mottagningen.

Förutom träning får du möjlighet till gemenskap och glädje i våra grupper. Det är en vänlig och tillåtande stämning där vi alla - gruppledare och deltagare - hjälper och stöttar varandra vid träningen.

Bakgrund

Fysisk aktivitet påverkar vår psykiska hälsa i hög grad. Vi på mottagningen vill hjälpa dig att komma i gång med att röra mer på dig. Gymträning blir en del av din behandling om du väljer att delta. Träning kan ske som fristående behandling, som ett komplement till en medicinbehandling eller som en del av en psykologisk behandling så länge du är skriven på mottagningen.

Komma hit

Du som redan går på Väsby 1 eller 2: Fråga din behandlare eller kontakta hälsopedagog för bedömning om du vill börja träna. Det är drop-in och du förbinder dig inte att fortsätta komma och träna - du kan komma och gå som du vill. Alla får introduktion i början.

Interiör från vårt gym

Drop-in

Samtliga aktiviteter har drop-in upplägg vilket innebär att man får komma direkt till träningslokalen, när det är öppet, och ringa på ringklockan för att komma in. Deltagande är frivilligt och kan påbörjas och avslutas när man vill. Gymmet bemannas av mottagningens personal och hälsopedagoger som finns tillgängliga för introduktion, svara på frågor och hjälpa dig vidare.

Interiör från vårt gym

Kostnad

Besöksavgift 250 kr, frikort gäller. Du blir anmäld på plats i gymmet. Saknar du frikort går du till receptionen efter träning för att betala besöksavgiften, annars får du en faktura hemskickad.

Interiör från vårt gym

Hitta till oss

Telefon
08-123 682 10

Adress
Väsby Psykiatriska mottagning 1, Anton Tamms väg 3, Upplands Väsby

Vägbeskrivning
Det tar lite drygt 5 minuter att gå från pendeltågsstationen. Gå in i porten, åk upp till plan 4 där det finns ett väntrum. Du går in till träningslokalerna via väntrummet. Ring på klockan så blir du insläppt.

Senast ändrad 2023-12-19

Publicerad: 2022-12-15