Träning på mottagningen

Du som har en pågående kontakt på Väsby 1 eller 2 är välkommen till vår mottagning i Upplands Väsby för att träna. Det spelar ingen roll om du är helt ovan eller om du är en elitmotionär - alla är välkomna!

Vi erbjuder gymträning med ledare och mindfulness i grupp. Du får också rådgivning om träning och hälsosamma levnadsvanor i samband med aktiviteterna. Grupperna leds av hälsopedagoger och personal på mottagningen.

Det är drop in och du förbinder dig inte att fortsätta komma och träna - du kan komma och gå som du vill. Alla får introduktion i början.

Förutom träning får du möjlighet till gemenskap och glädje i våra grupper. Det är en vänlig och tillåtande stämning där vi alla - gruppledare och deltagare - hjälper och stöttar varandra vid träningen.

Här kan du se vårt aktivitetsschema

Bakgrund
Fysisk aktivitet påverkar vår psykiska hälsa i hög grad. Vi på mottagningen vill hjälpa dig att komma i gång med att röra mer på dig. Gymträning blir en del av din behandling om du väljer att delta. Träning kan ske som fristående behandling, som ett komplement till en medicinbehandling eller som en del av en psykologisk behandling så länge du är skriven på mottagningen.

Drop in
Samtliga aktiviteter har drop-in upplägg vilket innebär att man får komma direkt till träningslokalen, när det är öppet, och ringa på ringklockan för att komma in. Deltagande är frivilligt och kan påbörjas och avslutas när man vill. Gymmet bemannas av mottagningens personal och hälsopedagoger som finns tillgängliga för introduktion, svara på frågor och hjälpa dig vidare.

Kostnad
Besöksavgift 250 kr, frikort gäller. Du blir anmäld på plats i gymmet. Saknar du frikort går du till receptionen efter träning för att betala besöksavgiften, annars får du en faktura hemskickad.

Komma hit
Du som redan går på Väsby 1 eller 2: Fråga din behandlare eller kontakta hälsopedagog för bedömning om du vill börja träna.

Adress
Väsby Psykiatriska mottagning 1, Anton Tamms väg 3, Upplands Väsby,
tel 08-123 682 10.

Hitta hit
Det tar lite drygt 5 minuter att gå från pendeltågsstationen.
Gå in i porten, åk upp till plan 4 där det finns ett väntrum.
Du går in till träningslokalerna via väntrummet. Ring på
klockan så blir du insläppt.

Länk till kartvy

Senast ändrad 2023-05-17

Publicerad: 2022-12-15